Panfluitconcerten

Panfluitconcerten
(Foto Noortje met baspanfluit)


Noortje geeft diverse panfluitconcerten. De locaties zijn zeer afwisselend: van kerk tot basisschool en van theater tot kasteel.

Eigenlijk is er altijd een begeleider bij een panfluitconcert. Net als solozang alleen wat kaal kan klinken, klinkt een panfluit ook beter samen met een harmonie instrument. Dit kan een piano, orgel, gitaar, harp of accordeon zijn.

Toch wordt Noortje ook wel voor speciale gelegenheden gevraagd voor een solo optreden met alleen panfluit. Hierbij gaat het dan om de pure panfluitklank, vertolkt in (bekende) muziekstukken of improvisaties.

Een concert met panfluitiste Noortje van Middelkoop kenmerkt zich door afwisseling en diversiteit. Zij speelt diverse muziekstijlen: van klassiek tot populaire en van geestelijke liederen tot folklore muziek. Met haar warme spel en virtuositeit op de panfluit weet zij vele luisteraars te boeien. Op een spontane manier geeft zij vaak toelichtingen op de muziekstukken en maakt verbinding met het publiek en de muziek. Af en toe wisselt Noortje haar optredens af met accordeonspel of het zingen van een lied.